Page 49 - Kalendare 2021 Mulimedia
P. 49

KUCHÁRKA  S09




    297 x 138 mm



             29
                             2021

              SK









                        20.   PONDELOK  MÁJ
                          2021  18 Viola
              20           17 Gizela
                              UTOROK
                                                                    HLIVOVÁ POLIEVKA
                              STREDA
                           19 Gertrúda F                          300 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 veľký zemiak, 200 g
                                                                  hlivy, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, mletá slad-
                              ŠTVRTOK
                              Bernard                             ká červená paprika, zeleninový vývar, bobkový list, zrn-
                           20 Bernarda                            ká celého nového korenia, žerucha
                                                                  Nakrájanú koreňovú zeleninu spolu s pokrájanou ci-
                              PIATOK
                                                                  buľou  speníme  na  rozpustenom  masle.  Posypeme
                           21 Zina                                mletou sladkou červenou paprikou, opečieme a zale-
                                                                  jeme teplým zeleninovým vývarom. Na miernom pla-
                              SOBOTA                              meni varíme cca 10 minút. Potom vložíme do hrnca
                              Júlia                               na kocky nakrájaný zemiak, rozobratú hlivu, bobko-
                           22 Juliana, Juliána                    vý list, zrnká celého nového korenia, dolejeme vývar
                                                                  a uvaríme spolu do mäkka. Na záver podľa chuti oso-
           2,60 €        BÝK  20. 4. – 20. 5.  23 Želmíra         líme a okoreníme. Dozdobíme žeruchou.
                              NEDEĽA
                         26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
                         17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6
                        FIT RECEPTY  S10
    297 x 138 mm


             29                       recepty
                            Fi     t


              SK          2021





                         ...spolu  za  zdravsím  zivotom
                                                 ^
                                             ^


                                                                             TÝŽDeŇ 12.
              20                              Marec 2021  STREDA  ŠTVRTOK  PIATOK  SOBOTA
                                                    UTOROK
                                              PONDELOK
                                                          Gabriel 24
                                                    Adrian 23
                                                                             Dita 27
                                                                      Eman 26
                                              Benedikt 22
                                                                Marián 25
                                                                      Emanuel
                                                                             Alena
                                              Beňadik
                                                    Adrián
                                                                             NEDEĽA
                                                                             Soňa 28
                                                                                 @
           2,70 €                             • 8 ks paradajok  1 porcia:  152 kcal  BArAn  20. 3. – 19. 4.
                                              • 150 g čerstvého špenátu
                                              • 1 cibuľa
                                              • 1 strúčik cesnaku  Špenátové paradajky s kozím syrom   4 porcie
                                              • olej   Špenát naparíme, nadrobno pokrájame, pridáme nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku. Po -
                                              • 60 g kozieho syra  solíme, okoreníme, pridáme tavený syr, strúhaný syr, pomrvený kozí syr a spolu premiešame. Z umy-
                                              • 30 g taveného syra  tých a osušených paradajok zrežeme vršky. Vnútornú časť z paradajok vydlabeme a vnútro naplní-
                                              • 50 g strúhaného syra  me špenátovo-syrovou plnkou. naplnené paradajky uložíme do olejom vymastenej zapekacej misy,
                                              • soľ    pokvapkáme ich olejom, pridáme zrezané vršky a vo vyhriatej rúre zapečieme.
                                              • mleté čierne korenie
                48
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54