Page 50 - Kalendare 2021 Mulimedia
P. 50
MÚČNIKY S11
230 x 140 mm
29
2021
SK
M účniky
S NOVÝMI MAŠKRTAMI BEZ VÝČITIEK
RAK 21. 6. – 22. 7. 25. týždeň
PONDELOK • ua
21 Alojz začiatok leta
Lejla
UTOROK 20
22 Paulína, Paula
Pavla, Zaira
STREDA
23 Sidónia
ŠTVRTOK Jún
24 @ Ján Nino
Nepečené ríbezľové rezy PIATOK
Cesto: 7 vajec, 7 lyžíc kryštálového cukru, 7 lyžíc polohrbej múky, 1 / 2 balíka prášku do pečiva 25 Tadeáš
Tvarohovo pudingová náplň: 1l mlieka, 100 g kukuričného škrobu, 3 lyžice kryštálového cukru, Olívia
1 balík vanilkového cukru, 2 žĺtka, 500 g jemného tvarohu, 60 g masla
Smotanovo tvarohová náplň: 250 ml šľahačkovej smotany, 250 g jemného tvarohu, 1 ks SOBOTA
vanilkového cukru, 1 lyžica práškového cukru; Dokončenie: 500 g červených ríbezlí
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, zľahka k nim primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. 26 Adriana
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 190 °C cca 30 minút. Korpus nechá- Adriána
me vychladnúť. Pudingovo tvarohová náplň: Z mlieka, žĺtkov, cukru, škrobu alebo zlatého klasu 2,45 €
uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame maslo, po jeho roztopení jemný tvaroh. Do tep- NEDEĽA
lej hmoty vmiešame umyté, odstopkované, vysušené ríbezle, zľahka premiešame a hmotu rozotrieme
na korpus a necháme vychladnúť. Smotanová náplň: Šlahačkovú smotanu s cukrom vyšľaháme do 27 Ladislav 2021
tuha, zľahka k nej primiešame tvaroh a rozotrieme na vychladenú pudingovú náplň. Necháme stuhnúť. Ladislava
SLOVENSKÁ KUCHYŇA S12
230 x 140 mm
SLOVENSKÁ kuchyňa 28
2021
SK
23. Blíženci 21. 5. – 20. 6. Jún 2021
7 8 10 11
PONDELOK UTOROK STREDA ŠTVRTOK PIATOK 20
Gréta
Róbert Medard Stanislava 9 Margaréta Dobroslava
*
Rybie karbonátky SOBOTA 12 NEDEĽA 13 2,30 €
500 g bielej ryby, 4 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 30 g údenej slaniny, petržlenová vňať, 1 vajce, olej, 1 rožok z predošlého dňa, Zlatko Anton
soľ, mleté biele korenie, korenie na ryby, uvarená ryža, červená repa
Rybu uvarenú v osolenej vode vyberieme a necháme vychladnúť. Kúsky rožka namočíme do studenej vody. V panvici na
oleji orestujeme nadrobno pokrájanú slaninu spolu s nakrájanou šalotkou s cesnakom. Vychladnutú rybu nadrobno pokrá-
jame. Pridáme vajce, nasekanú petržlenovú vňať, orestovanú cibuľu s cesnakom a slaninou a vyžmýkaný rožok. Posolíme,
ochutíme mletým korením, korením na ryby a premiešame. Odložíme na 20 minút do chladu. Z masy tvarujeme malé
karbonátky, ktoré opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame s ryžou ochutenou červenou repou.
49